3.1.2014

Perunarieska pottumuussista

WSOY:n Hyvä kokki -kirjasta löytyy mainio resepti, jonka hieman soveltaen tässä teille esittelen.

AINEKSET

4 perunaa (tai tähteeksi jäänyttä perunamuussia sen verran kun on)
1,5 dl maitoa (tai sopivasti suhteessa muussi- ja jauhomäärään)
1 tl suolaa
1 muna (voi laittaa toisenkin, jos on reilusti muussia)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja (jos ohrajauhojen parasta ennen pvm sattui olemaan 2012 puolella, myös speltti- tai sämpyläjauhot käy)
25 g öljyä tai margariinia (aka loraus)

OHJE

1) Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Jos uunin pohjalla on jouluna roiskunutta kinkkurasvaa, kannattaa palohälyttimen patteri ottaa tässä vaiheessa pois. 
2) Survo kypsät, keitetyt perunat jos käytettävissä ei ole valmista muussia.
3) Sekoita joukkoon maito, suola, muna, jauhot ja pehmeä rasva. Taikinasta pitää tulla semmoinen sopiva: ei liian löysä eikä liian jämäkkä. Laita maitoa ja jauhoja sopivasti. 
4)  Leivo (eli taputtele pellille jauhoisin käsin) neljä noin 1,5 cm paksuista leipästä.
5) Pistele haarukalla ja paista 275 asteessa uunin keskitasossa noin 12 min.

Pahoittelut epätarkasta kuvasta, oli kiire syömään. 

Nauti höyryävän kuumana.

Kaveri kehuskeli tehneensä hyvää rieskaa joululta tähteeksi jääneistä porkkana- ja lanttulaatikoista. Oletko kokeillut? Minä en, ensi vuonna pitää muistaa kys. kierrätysvinkki.

3 kommenttia:

  1. Tämä on meillä lasten suurta herkkua. Ei kauaa kestä, että on rieskat syöty vaikka miten suuren annoksen tekisi. Porkkana- ja lanttulaatikkoa meillä ois vielä pakastimessa.. täytyy ehkä testata kaverisi vinkkiä :)

    VastaaPoista
  2. Voi per. Mulla on ollut saman vinkin kuvat jo kuukausia "blogikamerassa" :D. You so great.

    VastaaPoista
  3. Mä ajattelin, että tämä on ihan mummosarjan leipomuksia, kuinka väärässä olinkaan! :)

    Kokele bleue porkkanalaatikkorieskaa ja raportoi siitä. ;)

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.