28.12.2012

Luumumutakakku

Tänään olisi tuokio-päivä, en vaan ole jaksanut purkaa kameraa ja viikonpäivät on sekaisin muutenkin, joten tänään jotain muuta.

Jos joulutortut on nyt nähty, ja jääkaappiin on jäänyt ajelehtimaan luumumarmeladia, niin piilota se mutakakkuun. Suklaakiintiön täyttyminenhän ei ole mahdollista.

Alkuperäinen ohje on Pirkan, tässä hieman modattu versio. Uskoisin, että keitetyt luumut voi korvata sopivalla määrällä marmeladia.

Kuva täältä
Ainekset (16 annosta)
150 g Pirkka Luomu pehmeitä luumuja
3/4 dl konjakkia tai appelsiinitäysmehua

100 g voita tai leivontamargariinia
150 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
75 g mantelijauhetta
75 g mantelirouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

(Pinnalle: tomusokeria tai kaakaojauhetta, lisäksi: kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä)
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Paloittele luumut ja pane ne kattilaan. Kaada joukkoon konjakki tai mehu. Keitä luumuja kannen alla 5-10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä luumusose ja suklaa-rasvaseos ensin keskenään ja kaada seos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita mantelijauhe, mantelirouhe, kaakaojauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan.
  6. Kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. (Pane leivinpaperi kakun päälle paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa tummua liikaa.) Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
  7. Tarjoa mutakakku eli mudcake haaleana tai kylmänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.
  8. Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi.

PS. Vedän takaisin kaikki pahat puheeni BR-leluista. Paketti on odottanut noutajaansa lähipostissa parisen viikkoa, Itella ei vaan muistanut lähettää ilmoitusta, enkä tiedä miksei seurantakoodia tullut esim. tilausvahvistuksen mukana. Sori vaan BR, ollaan taas kavereita. Itella: mur!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.